Graz

Kedves vendégeinknek feltétlenül ajánlanék egy Grázi kirándulást. A Dinóparktól 40-50 percnyi autókázásra beérünk Stájerország fővárosába.
Parkolni a belváros szélén is lehet, innen inkább gyalogosan érdemes felfedezni a várost.
10 perces sétával eljutunk, akár az Operaházhoz, avagy a Városháza elé, ahonnan kacskaringós szűk utcácska vezet fel az Óratoronyhoz. Amennyiben útközben elfáradnánk, hangulatos tradicionális cukrászdák várnak bennünket.
Amikor felérünk az elénk táruló látvány kárpótol a kis mozgásért, lábunk előtt az egész város, a csodálatos panorámájával.

Akik régen voltak utoljára a városban, rácsodálkozhatnak az Óratorony melletti hangulatos sörteraszra, és joggal kereshetik a régi siklót, ami a hegyről való lejutást segítette.
A sikló helyett, egy szuper sebességű, UV fénnyel kivilágított csodalift szállít le minket a hegy gyomrába.
Itt újabb érdekesség vár minket, a gyerekek nagy örömére, egy barlangvasút, mely végig vezet minket a csodás gyerekmesék birodalmában.
A kisvasút 30 percenként indul, családonként tán 12 Eurós költséggel, a hideg miatt kapunk a hátunkra egy jó meleg takarót is, az élményeken kívül.
Az utunkat a folyó mellett folytatva, feltűnik egy újabb érdekesség, mely hajó formájú, üvegcsoda és hidakon érhetjük el.

Ebben az új létesítményben van egy nagyon klassz gyerekjátszótér csúszdákkal, kis színpaddal, ahol kulturális programok keretében zenét, színi előadásokat láthatunk, ill. kialakítottak egy hangulatos kávéházat a kulináris élvezetek kedvelőinek.
A folyó másik partján el bálna formájú épület várja modern kultúra kedvelőit.
Akik vásárolni szeretnek több shopping Center várja Önöket, melyek parkolói vasárnap bolhapiaccá alakulnak át, ahol igazán érdekes kincseket lelhetünk fel.